SESIUNE SCHIMB DE BUNE PRACTICI RER – Elemente de noutate aduse de noul ghid pentru o mai bună reglementare – Better Regulation TOOLBOX, Nov 2021

Conferinte+Nationale

Vă invităm să participați în data de 10 martie 2022, începând cu ora 11:30, la următorul eveniment organizat în cadrul proiectului Asistență tehnică pentru susținerea capacității de evaluare (ATSCE), și anume o sesiune de împărtășire a practicilor în domeniul evaluării, respectiv cu privire la ghidul pentru o mai bună reglementare – Better Regulation TOOLBOX, ediția noiembrie 2021. Acest eveniment se adresează tuturor membrilor Rețelei de Evaluare din România (RER) și va fi susținut online, prin intermediul platformei Zoom.

Printre membrii Rețelei se numără personalități importante domeniului de evaluare, fiind implicați managerii evaluărilor din cadrul instituțiilor publice și practicienii care furnizează servicii de evaluare, precum și factorii interesați în domeniul evaluării, inclusiv mediul academic.

Aceste eveniment își propune de a prezentarea modul în care, de-a lungul anilor, a evoluat efortul Comisiei Europene în promovarea unei mai bune reglementări.

Evaluarea impactului este un instrument crucial pentru factorii de decizie pentru a genera și analiza informații fiabile cu privire la impactul politicilor și reglementărilor. Pentru a oferi rezultate consecvente și comparabile, Comisia Europeană oferă un cadru care ajută la standardizarea abordărilor de evaluare a impactului. Cadrul este detaliat în acest nou ghid pentru o mai bună reglementare – Better Regulation.

Noul ghid apare în urma Comunicării din 2021 privind „Better Regulation - Joining forces to make better laws” și a publicării Orientărilor privind principiile pe care Comisia Europeană le urmează atunci când pregătește noi inițiative și propuneri, precum și atunci când gestionează și evaluează legislația existentă, Comisia Europeană publicând în noiembrie 2021 setul de instrumente actualizat Better Regulation Toolbox.

Acest set de instrumente completează orientările și prezintă îndrumări, sfaturi și cele mai bune practici. Atât ghidul, cât și setul de instrumente stabilesc metodologia care trebuie aplicată de Comisie pentru inițiativele politice. Toate inițiativele și propunerile viitoare ale Comisiei, inclusiv cele stabilite în programul său de lucru pentru 2022, se așteaptă, prin urmare, să fie pregătite în conformitate cu orientările și instrumentele actualizate.

Așadar, această sesiune de schimb de bune practici își propune să sublinieze elementele cheie aduse de noul Ghid, pentru a facilita tranziția către aplicarea lor completă. 

Pentru înregistrare la eveniment vă rugăm să accesați acest link.

Acesta va fi cel de-al optulea eveniment din seria de sesiuni de schimb de bune practici în domeniul evaluării ce urmează a fi organizate în cadrul Rețelei de Evaluare din România, la inițiativa și prin contribuția membrilor. Vă invităm, ca în funcție de domeniul dumneavoastră de interes, să consultați calendarul evenimentelor organizate:

Acțiuni planificate pentru următoarea perioadă Termene propuse
Sesiune schimb de bune practici RER – Elemente de noutate aduse de noul ghid pentru o mai bună reglementare – Better Regulation TOOLBOX, Nov 2021 10 Martie 2022
Sesiune bune practici RER: Studiu de caz - Simplificare 7 Aprilie 2022 7 Aprilie 2022
Organizare dezbatere privind Planul de sustenabilitate RER 19 Mai 2022 19 Mai 2022

 

 

Pentru orice întrebare cu privire la desfășurarea evenimentului ne puteți contacta la adresa de e-mail: secretariat.rer@mfe.gov.ro .