SESIUNE DE BUNE PRACTICI - APLICAREA METODEI DE ANALIZĂ PROCESS TRACING

Conferinte+Nationale

Ne face plăcere să vă anunțăm că în data de 24 februarie 2022, începând cu ora 14:30, va fi organizată în cadrul proiectului Asistență tehnică pentru susținerea capacității de evaluare (ATSCE), o sesiune de împărtășire a practicilor în domeniul evaluării, respectiv cu privire la aplicarea metodei de analiza Process Tracing. Acest eveniment se adresează membrilor Rețelei de Evaluare din România (RER) și va fi susținut online, prin intermediul platformei Webex.

Din rândul membrilor Rețelei fac parte personalități importante domeniului de evaluare, fiind implicați managerii evaluărilor din cadrul instituțiilor publice și practicienii care furnizează servicii de evaluare, precum și factorii interesați în domeniul evaluării, inclusiv mediul academic.

Aceste eveniment își propune prezentarea și introducerea unui studiu de caz „Multi-Country Programme Evaluation. Europe and Central Asia (ECA) Region –Bulgaria, Kyrgyzstan, Republic of Moldova and Ukraine”, proiect realizat de către compania QURES QUality REsearch and Support pentru UNICEF ECARO, privind aplicarea metodei de analiza Process Tracing.

Scopul acestei metode este de a analiza dacă și cum un set de cauze potențiale au influențat o schimbare înregistrată. Acest proces se realizează prin analiza evidențelor existente la nivelul fiecărei verigi din lanțul cauzal al unei intervenții, mai exact, prin derularea unui proces de testări consecutive ale evidențele disponibile și colectate cu privire la legăturile dintre  acțiunile implementate în cadrul unui program și efectele așteptate și înregistrate ale acestuia.

Această metodă este populară în rândul cercetătorilor, reprezentând un instrument fundamental al analizei calitative. Process tracing este adesea invocată de oamenii de știință care efectuează analize, pe baza datelor calitative, dar deseori nu este nici înțeleasă în mod adecvat, nici aplicată riguros. Acest deficit motivează organizarea unei astfel de sesiuni de schimb de bune practici, care oferă un nou cadru pentru aplicarea metodei process tracing.

Pentru înregistrare la eveniment vă rugăm să accesați acest link.

Acesta va fi cel de-al șaptelea eveniment din seria de sesiuni de schimb de bune practici în domeniul evaluării ce urmează a fi organizate în cadrul Rețelei de Evaluare din România, la inițiativa și prin contribuția membrilor. Vă invităm, ca în funcție de domeniul dumneavoastră de interes, să consultați calendarul evenimentelor organizate:

Acțiuni planificate pentru următoarea perioadă Termene propuse
Seminar de discuții: studiu de caz privind aplicarea metodei de analiza Process Tracing 24 Februarie 2022
Sesiune schimb de bune practici RER – Elemente de noutate aduse de noul ghid pentru o mai bună reglementare – Better Regulation TOOLBOX, Nov 2021 10 Martie 2022
Sesiune bune practici RER: Studiu de caz - Simplificare 7 Aprilie 2022 7 Aprilie 2022
Organizare dezbatere privind Planul de sustenabilitate RER 19 Mai 2022 19 Mai 2022

 

Totodată, în cadrul paginii web dedicată domeniului evaluării, a fost creată o secțiune adresată membrilor RER în cadrul căreia aceștia au posibilitatea de a împărtăși cele mai bune practici, informații, idei și experiențe în domeniul evaluării, contribuind astfel la îndeplinirea scopului principal al RER. Pe această cale, vă invităm să vă înregistrați ca membri în cadrul secțiunii restricționate.

Pentru orice întrebare cu privire la desfășurarea evenimentului ne puteți contacta la adresa de e-mail: secretariat.rer@mfe.gov.ro .