SESIUNE DE BUNE PRACTICI - EXPERIENȚA MEMBRILOR COMITETELOR ȘTIINȚIFICE

Conferinte+Nationale

În data de 7 octombrie 2021, ora 11:00, va fi organizată în cadrul proiectului Asistență tehnică pentru susținerea capacității de evaluare (ATSCE), o sesiune de bune practici în domeniul evaluării, cu tema lecțiile învățate din activitatea Comitetelor Științifice organizate în cadrul evaluărilor referitoare la intervențiile FESI. Evenimentul va fi susținut online, prin intermediul platformei Webex.

Acest eveniment este dedicat Rețelei de Evaluare din România, o platformă deschisă în care sunt implicați managerii evaluărilor din cadrul instituțiilor publice și practicienii care furnizează servicii de evaluare, precum și factorii interesați în domeniul evaluării, inclusiv mediul academic.

Rolul Comitetelor Științifice este de a sprijini Unitățile de Evaluare și CCE pentru asigurarea calității evaluării în momente cheie precum finalizarea Caietului de Sarcini (CdS), acceptarea metodologiei propuse de evaluator și aprobarea diverselor versiuni ale rapoartelor de evaluare. În cadrul planului de evaluare aferent 2014 – 2020 au fost activate 30 de Comitete Științifice.

Din cadrul acestor Comitete Științifice fac parte experți recunoscuți pe plan național sau internațional, în mediul academic sau de cercetare,  cu experiență relevantă în fiecare domeniu sectorial relevant palanului de evaluare aferent ciclului financiar 2014-2020

Scopul acestui eveniment este de a prezenta și dezbate împreună cu participanții RER, experiența membrilor Comitetelor Științifice în domeniul evaluării

Evenimentul face parte din activitățile Rețelei de Evaluare din România care se realizează la inițiativa și prin contribuția membrilor. Pe această cale, vă invităm să ne propuneți teme din domeniul evaluării de politică publică pe care doriți să le împărtășiți și dezbateți împreună cu membrii RER, în cadrul unei sesiuni similare, accesând acest link.

Totodată, în cadrul paginii web dedicată domeniului evaluării (www.evaluare-structurale.ro ), a fost creată o secțiune adresată membrilor RER în cadrul căreia aceștia au posibilitatea de a împărtăși cele mai bune practici, informații, idei și experiențe în domeniul evaluării, contribuind astfel la îndeplinirea scopului principal al RER. Pe această cale, vă invităm să vă înregistrați ca membri în cadrul secțiunii restricționate.

Pentru orice întrebare cu privire la desfășurarea evenimentului ne puteți contacta la adresa de e-mail: secretariat.rer@mfe.gov.ro .