Home Unitatea Centrală de Evaluare
Semnarea deciziei de finanțare pentru proiectul “Realizarea sistemului de evaluare a performanţei personalului care gestionează fonduri UE” PDF Imprimare Email
Scris de Aneta Stoica   
Vineri, 05 Iunie 2015 12:00

Semnarea deciziei de finanțare pentru proiectul “Realizarea sistemului de evaluare a performanţei personalului care gestionează fonduri UE”

 

La data de 4 iunie 2015 a fost semnata Decizia de finanțare pentru proiectul Realizarea sistemului de evaluare a performanţei personalului care gestionează fonduri UE”.

Obiectivul proiectului este acela de a sprijini Ministerul Fondurilor Europene în elaborarea unui sistem de evaluare a performanţei, pentru funcţionarii implicaţi în gestionarea fondurilor structurale şi de coeziune.

Acest proiect contribuie la atingerea obiectivului global al Programului Operațional Asistenta Tehnica si anume va contribui la asigurarea de standarde comune și instrumente necesare unui proces eficient de gestionare şi implementare a instrumentelor structurale.

Rezultate așteptate:

Raport privind sistemul de evaluare a performantei personalului care gestionează fonduri UE şi asistenta în diseminarea acestuia.

Beneficiarul acestui proiect este Ministerul Fondurilor Europene. Proiectul se adresă prin natura sa următorului grup ţintă: Autorităţi de Management, Organisme Intermediare, Autoritatea de Audit, Autoritatea de Certificare şi Plată, Comisia Europeană.

Valoarea eligibila a proiectului: 2.203.290 lei (FEDR 1.652.467,50 lei din Fondul de Dezvoltare Regională, cofinanţare 550.822,50 lei) 

Durata: 17 luni.

Ultima actualizare în Marţi, 14 Iulie 2015 15:50
 
Funcţiuni

evg2


Unitatea Centrală de Evaluare este organizată la nivelul Autorităţii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale, îndeplinind următoarele funcţiuni:

   • de evaluare a Cadrului Strategic Naţional de Referinţă şi a Programului Operaţional Asistenţă Tehnică;

   • de coordonare a evaluării instrumentelor structurale în România, inclusiv dezvoltarea capacităţii de evaluare.

 

 
Finalizare proiect „Susţinerea dezvoltării capacităţii de evaluare a personalului Unităţii Centrale de Evaluare prin participarea la conferinţe, seminarii şi cursuri în domeniul evaluării”, cod SMIS 40880 PDF Imprimare Email
Scris de Aneta Stoica   
Luni, 04 Mai 2015 00:00

S-a finalizat proiectul ” Susţinerea dezvoltării capacităţii de evaluare a personalului Unităţii Centrale de Evaluare prin participarea la conferinţe, seminarii şi cursuri în domeniul evaluării

 

La data de 1 aprilie 2015 s-a finalizat implementarea proiectului „Susţinerea dezvoltării capacităţii de evaluare a personalului Unităţii Centrale de Evaluare prin participarea la conferinţe, seminarii şi cursuri în domeniul evaluării”, cod SMIS 40880”, cod SMIS 40880, cofinanțat din FEDR prin Programul Operațional Asistență Tehnică 2007 – 2013, Axa prioritară 1 – Sprijin pentru implementarea instrumentelor structurale și coordonarea programelor, Domeniul major de intervenție 1.2 ”Evaluare”.

Principalul obiectiv al proiectului a fost de a contribui la dezvoltarea capacităţii de evaluare a membrilor Unităţii Centrale de Evaluare prin îmbunătăţirea cunoştinţelor şi abilităţilor în domeniul evaluării şi domeniilor conexe şi specializarea profesională a personalului.

Obiectivul specific al proiectului este de acorda asistenţă tehnică pentru:

  • acumularea de cunoştinţe necesare pentru utilizarea de noi metodologii de evaluare şi a informaţiilor din domeniile conexe, prin participarea la cursuri de instruire şi seminarii în domeniu;.
  • integrarea membrilor Unităţii Centrale de Evaluare în reţeaua internaţională a furnizorilor şi beneficiarilor de servicii de evaluare prin participarea la conferinţe internaţionale în domeniul evaluării şi a domeniilor conexe pentru care se iniţiază evaluări;

Rezultatelor obținute în urma implementării au fost:

  • Participarea personalului UCE la conferinţe, seminarii, cursuri, întâlniri, mese rotunde, grupuri de lucru  și reuniuni naționale și internaționale în domeniul evaluării şi în domeniile conexe în vederea realizării unei culturi comune în domeniul evaluării.
  • Asocierea Unității Centrale de Evaluare la rețele și asociații profesionale în domeniul evaluării.

 

Valoarea deciziei de finanțare a fost de 646.272,00 lei eligibil, din care FEDR 549.331,20 lei.

Ultima actualizare în Vineri, 22 Mai 2015 10:51
 
<< Început < Anterior 1 2 3 Următor > Sfârşit >>

Pagina 1 din 3