Școala ACB București organizază un nou curs la București
Luni, 01 Octombrie 2012 09:13

ȘCOALA ACB BUCUREȘTI organizează în perioada 9 – 12 octombrie 2012 în București, Palatul Cesianu-Racoviţă, strada C.A. Rosetti nr. 5, sesiunea de instruire EVALUAREA EX-ANTE - ANALIZA COST BENEFICIU PENTRU PROIECTELE DE INVESTIȚII DIN ROMANIA FINANȚATE CU ASISTENȚA INSTRUMENTELOR STRUCTURALE.

Centrul pentru Studii Industriale Milano, Universitatea din Milano si PDC organizează în perioada 9 – 12 octombrie 2012, ȘCOALA ACB BUCUREȘTI având ca temă principală EVALUAREA EX-ANTE - ANALIZA COST BENEFICIU PENTRU PROIECTELE DE INVESTIȚII DIN ROMÂNIA FINANȚATE CU ASISTENȚA INSTRUMENTELOR STRUCTURALE.

ȘCOALA ACB BUCUREȘTI este o premiera in România, fiind organizata de CSIL Centrul pentru Studii Industriale Milano, Universitatea din Milano si PDC, institutii care au elaborat o serie de ghiduri in domeniu precum si cea mai recenta editie a Ghidului pentru Analiza Cost - Beneficiu pentru proiectele de investitii ale Comisiei Europene, documentatii care stau la baza ghidurilor la nivel national pentru fondurile structurale de si de coeziune, avandu-l ca Director Stiintific pe Domnul MASSIMO FLORIO.

Obiectivul principal al sesiunii este ca participanții să dobândească, pe lângă cunoștințele necesare elaborării corecte a unei Analize Cost – Beneficiu și abilități  practice, prin revizuirea și evaluarea unor studii de caz precum și informații privind perioada de programare următoare 2014 - 2020. 

Aplicațiile pot fi trimise pe adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza până la data de 05.10.2012 și trebuie sa conțină Formularul de înscriere  completat. Aplicanții admiși vor plăti taxa de 1000 de Euro fără TVA pentru a finaliza înscrierea pana la data de 08 octombrie 2012.

 
7-10 mai- O noua sesiune de instruire: Metode de analiză a proiectelor de investiții în contextul Instrumentelor Structurale

ANUNȚ

O nouă sesiune de instruire, GRATUITĂ,

"METODE DE ANALIZĂ A PROIECTELOR DE INVESTIȚII ÎN CONTEXTUL INSTRUMENTELOR STRUCTURALE"

7-10 mai, Bucuresti


Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale organizează o nouă sesiune de instruire cu tema "METODE DE ANALIZĂ A PROIECTELOR DE INVESTIȚII ÎN CONTEXTUL INSTRUMENTELOR STRUCTURALE (analiza cost-beneficiu, analiza cost-eficacitate, analiza multicriterială)" adresate beneficiarilor/ potenţialilor beneficiari de instrumente structurale pentru următoarele tipuri de investiţii:

 • investiții în infrastructură de transport locala si regionala
 • investiții în infrastructura de afaceri
 • investitii in infrastructura de turism
 • investiții în infrastructură socială (sănătate, educaţie, urbană, servicii sociale)
 • investiţii în infrastructura urbana
 • investitii in infrastructura de mediu

Structura cursului și temele abordate sunt detaliate aici.

Numărul de participanți este limitat la 15 locuri.

Vă rugăm completați   formularul de înscriere pentru a putea participa la această sesiune de instruire. ÎNSCRIERILE S-AU ÎNCHIS.

 


IMPORTANT

 

 • Numărul de participanți la o sesiune este limitat la 15 locuri.
 • Având în vedere numărul limitat de locuri, admiterea la curs se va face conform principiului "primul venit, primul servit", dar nu mai mult de un participant din partea unei organizații/ instituții. 
 • Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale își rezervă dreptul de a nu accepta la curs participanți din cadrul unei organizații/ instituții care nu reprezintă un potențial beneficiar de instrumente structurale în domeniile menționate în anunț sau care nu confirmă prin responsabilități necesitatea unei instruiri pe tema anunțată.  

Atenție! Această sesiune de instruire nu se adresează organizațiilor/ instituțiilor care furnizează servicii de consultanță pentru accesarea fondurilor europene. 

ALTE INFORMAȚII UTILE PENTRU PRATICIPANȚI

 • Costurile aferente implementării sesiunilor de instruire (cazare, transport și masă pentru participanți) sunt asigurate din bugetul proiectului, după cum urmează:

Cazare: cameră single, hotel de 3 stele

Masă: mic dejun, dejun și cină pentru toate zilele de instruire

Decontarea transportului dus-întors se va face astfel:

 • 7,5 l benzină/ 100 km cu documente justificative (bon fiscal/ factură și chitanță carburant) și ordin de deplasare/ delegație completată, semnată și stampilată de angajator, cu precizarea "Se deplasează cu auto propriu, nr. de inmatriculare.....". Distanța luată în calcul la decontarea carburantului reprezintă suma distanțelor de la localitatea de domiciliu la locația de instruire și retur.

Sau

 • bilet tren (clasa a II-a)/autobuz/ microbuz dus-întors în original însoțit de ordn de deplasare/ delegație completată, semnată și ștampilată de angajator. În cazul în care deplasarea se face cu vagon de dormit, delegația va include precizarea "Se deplasează cu vagon de dormit".

Exemplu de calcul pentru o distanță de 300 km: localitatea x- locație instruire- localitatea x= 300 km. 300 km x 7,5%= 22,5 LITRI. Numărul de litri rezultat se înmulțește cu prețul unui litru de benzină de pe bon și rezultă suma de decontat în numerar, la fața locului, în ultima zi de curs.

Transportul feroviar se decontează clasa a IIa pentru distanțe mai mici de 300 km și clasa I pentru distanțe mai mari de 300 km, conform HG 1860/2006.

 • Pentru buna desfășurare a sesiunilor de instruire recomandăm fiecărui potențial participant să evite situația de a fi însoțit de alte persoane, cu excepția situației în care acest lucru este necesar din cauza situației medicale a participantului. Dorim să fie înțeles faptul că  persoanele care însoțesc participanții a căror situație medicala nu impune acest lucru, își asumă riscurile ce ar putea fi generate de acest fapt, iar costurile de cazare și masă aferente însoțitorilor vor fi plătite de către aceștia, separat.
 • Pentru alte detalii vă rugăm contactați: Cristina Macarie, 0751.299.913,  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

Urmăriți pagina www.evaluare-structurale.ro, secțiunea Analiza Cost- Beneficiu/ Instruiri.

Proiect co-finanțat din FEDR prin POAT 2007-2013

 
Instruire în analiza cost-beneficiu, 2007
Luni, 16 Mai 2011 16:14
Ziua 1